5 důvodů, proč chodit s nečtenářem aneb Knihomol na zabití - blog - Trh knih - online antikvariát

5 důvodů, proč chodit s nečtenářem aneb Knihomol na zabití

Jana Pacolová / 23. 03. 2015

Jak už dobře víme z minulého článku, chodit se čtenářkou je vyloženě opruz. Hádá se s vámi, anebo se zase vůbec nehádá, kdo to má vydržet? Naopak dívka knihou nepolíbená skýtá prý muži komfort přímo nadpozemský.

Dobrá, smiřuji se s tím, že mě má lehká knihomolská obsese nejspíš odsuzuje k doživotní osamělosti (Ach, ještě že Jay Gatsby mou lásku nikdy nezradí!) a vracím úder.

Milí knihomolové!

  1. Nenávidíme vás za to, že na nás nemáte čas. Prý: „Dej mi pokoj, Frodo právě stojí nad Horou Osudu, panebože, co asi udělá?!“
  2. Nenávidíme vás za to, že si můžete představovat Kunderovu Sabinu s buřinkou nebo Rollandovu křehkou Lucii daleko krásnější, než jsme my! (Ovšem jen do chvíle, něž uvidíte film, ha!)
  3. Nenávidíme vás za to, že se s námi nebavíte ve vlaku! A v autobuse (dokonce i v trolejbuse a tramvaji)! A večer před spaním! A na dovolené u moře! A v čekárně u doktora! A...
  4. Nenávidíme vás za to, jak něžně hladíte stránky a s jakým potěšením stojíte u knihovny se slovy „Tak kterou dneska?“ Není to náhodou nevěra?
  5. A hlavně: Nenávidíme, když nám kradete naše rozečtené knihy a vždycky, vždycky z nich vytratíte záložku!!

Tak a máte to.

Krom toho samozřejmě milujeme vaši širokou slovní zásobu (když už s ní občas máme tu čest) a ten soustředěný výraz ve tváři, když dočítáte poslední stránky. A taky to, že vždycky víme, jaký dárek vás nejvíc potěší... Ale to už je na jiný článek.

Komentáře

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.