Připojujeme se k pomoci Ukrajině - blog - Trh knih - online antikvariát

Připojujeme se k pomoci Ukrajině

Petr Sobotka / 01. 03. 2022

Čerstvě rozpoutaná válka na Ukrajině se dotýká velmi silně i ČR a jsem přesvědčeni, že její vyústění bude zcela klíčové pro další dění v Evropě, proto jsme se rozhodli finančně pomoci Ukrajině.

V úterý 1. března 2022 jsme poslali dohromady 200 000 Kč na účty Ukrajinského velvyslanectví a Člověka v tísni.

Potvrzení banky o transakcích zde transparentně zveřejňujeme, mimo jiné proto, abyste si mohli ověřit čísla účtů, pokud hodláte sami darovat stejným institucím.

Ukrajinská ambasáda, č. účtu 304452700 / 0300 (ČSOB). Potvrzení o transakci

Člověk v tísni - SOS Ukrajina, č. účtu 93209320 / 0300 (ČSOB). Potvrzení o transakci

Přispějte prosím také

Dost možná jste to již udělali, protože vlna pomoci je obrovská, ale pokud ne, prosíme i Vás, abyste zvážili svoji pomoc.

Třeba máte v profilu na TrhuKnih.cz nějaký zůstatek z předchozích prodejů knih. Dvěma kliknutími jej můžete vybrat na svůj bankovní účet a následně darovat na podporu Ukrajiny.



Pokud tápete v množství organizací a jejich aktivitě, perfektní rozcestník je k dispozici na adrese www.stojimezaukrajinou.cz. Obsahuje minimálně 20 různých prověřených institucí, skrze které lze finanční pomoc na Ukrajinu protlačit.

Forma pomoci nemusí nutně být finanční, pomoci lze např. materiálně, zprostředkováním dopravy a mnoha dalšími způsoby.

Pomáhat má smysl i na území ČR

Jestliže máte pochybnosti o účelnosti finanční pomoci nebo se bojíte její zpronevěry, dáváme k zamyšlení i možnost pomoci ukrajinským občanům, kteří se již aktuálně nachází v ČR.

S nimi se lze přímo setkat a pomoci jim s jejich nynějšími potřebami. Velmi smysluplné je třeba nabídnout jim práci a začlenit je do našeho normálního života. Databázi nabídek a poptávek pomoci provozuje následující web www.pomahejukrajine.cz.

Osobní kontakt je nejcennější

Každý navíc určitě už někoho z Ukrajiny známe, zalovte v paměti a zvedněte telefon. Váš zedník (který je ve skutečnosti inženýr) nebo paní na úklid (která ve své domovině možná vyučovala na akademické půdě) bude jistě mít aktivní kontakty na Ukrajinu a bude okamžitě vědět, kde se dá pomoci konkrétním lidem.

Pokud vás napadly nějaké další chytré formy pomoci, podělte se o ně s námi prosím v komentářích. Pokud jste již někde přispěli finančně, darovali materiál nebo se pro někoho vypravili na hranice, napište váš příběh jako inspiraci pro nás ostatní.

Díky, pokud vám Ukrajina není lhostejná!

Za tým TrhKnih Petr Sobotka

Komentáře


MirekD 01. 03. 2022 v 23:30
Díky! Účty jsem zvolil stejné co vy :-)

Paan_rostlin 02. 03. 2022 v 03:05
Mrzí mne, že to jediné, co mohu udělat, je darovat tričko do veřejné sbírky ve svém rodném městě. Což jsem taky učinil. Mír!

24alka 02. 03. 2022 v 10:51
Už jsem poslala před několika dny organizaci Člověk v tísni. Díky, že pomáháte.Jinak doufám, že Ukrajina bude i nadále...

2021Knihovna 02. 03. 2022 v 17:12
Donesla jsem materiální pomoc - dva spacáky, dvacet mýdel a stejný počet Indulon... Mám připraveno oblečení a tři sady polštář + přikrývka, prý budou třeba, až v našem kraji budou ubytovávat ukrajinské občany.. Hlavně, ať neztratí bojovného ducha a vydrží!

Hoppe 03. 03. 2022 v 13:19
Posílám další odkaz. Zítra vyráží na cestu pro 60-70 uprchlíků.
https://www.donio.cz/pomoc-ukrajinsko-madarske-hranici
Nezbývá než pomáhat a doufat, že tohle všechno nakonec ještě dobře dopadne!

Mortargordon 13. 03. 2022 v 14:20
Dobry den, 24.3. si pripomeneme 23 výročí vpádu vojsk NATO včetně České Republiky do Srbska a jeho 3 mesíční bombardování, kdy jsme pripravili o zivot nebo zabili pres 10 tisic civilistů. Bude prosim někdo organizovat pomoc i těmto obětem našich náletů? Rád přispěji.

pretorian 20. 04. 2022 v 12:03
Komentář Mortargordon má pravdu kde byli všichni ti ...dobráci.... když vojska NATO bombardovala Bělehrad , Damašek nebo Bagdád tam ty děti umírali nějak jinak ...? Vlály snad prapory těchto států po celé Praze - NE a proč to nikoho nezajímalo ?,

Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.