Přijímáme platby v bitcoinech - blog - Trh knih - online antikvariát

Přijímáme platby v bitcoinech

Petr Sobotka / 10. 07. 2016

Jak píšeme v naší vizi, knihy jsou pro nás především symbolem vzdělání. Přístup ke vzdělání a informacím nebyl po drtivou většinu historie lidstva svobodný. Stejně tak donedávna neexistoval nástroj pro plnou transakční peněžní svobodu.

Nově můžete za knihy na našem portálu zaplatit decentralizovanou měnou Bitcoin. Poměrně mladým vynálezem, který bere moc peněz z rukou bank a států a dává ji do ruky lidem. TrhKnih.cz tak spojuje svobodu vzdělávání, svobodu transakční a svobodný trh.

Co je Bitcoin?

Bitcoin je digitální měna, která existuje zhruba osm let. Její největší inovací je, že nemá žádné centrum, vydavatele, ani vedení. Nestojí za ní žádná banka ani stát. Umožňuje posílat peníze komukoli na světě.

Proč je to revoluční?

E-mail přinesl revoluci v komunikaci, protože umožnil zasílat zprávy po celém světě, v řádu sekund a zdarma. Bitcoin přináší to samé v platebním styku: zaplatíte s ním komukoli na světě, transakce bude potvrzena v řádu minut a poplatek bude činit jen pár halířů.

Už dávno neplatí, že Bitcoinem se platí jen za drogy a zbraně, drtivá většina transakcí v bitcoinové síti jsou platby za reálné služby a zboží. I v České republice již máme slušnou řadu firem, které bitcoiny přijímají.

BItcoin a knihy, to jde dohromady!

Téměř 50 tisíc knih za bitcoiny

Jsme hrdi na to, že můžeme rozšířit řady obchodníků přijímajících tuto progresivní digitální měnu a stát se prvním českým knižním portálem, kde lze za knihy platit v bitcoinech.

Naše nabídka už je docela široká, čítá bezmála 50 000 knih. Tak pojďte nakupovat v bitcoinech!

Za tým TrhKnih.cz zdraví
Petr Sobotka

Komentáře


veliovio 11. 07. 2016 v 16:55
Dobrý den pane Sobotko, asi je chválychodné zavedení nového způsobu platby, ale myslím, že jsou potřebnější věci, namátkou:
1) Možnost jednoduché deaktivace účtu, že se nebudou zobrazovat žádné nabídky - pokud někdo potřebuje (já) občas opustit byt na dobu delší než 1 měsíc (zvláště v létě), tak nejsem po tuto dobu schopen zasílat knihy
2) Marně se snažím přidat knihy databáze. Knihy přidám a 3 měsíce se nic neděje, nezobrazí se v seznamu knih.

Nešlo by s tím něco dělat ?

Děkuji.

V.

petrsobotka 12. 07. 2016 v 17:53
Dobrý den,

díky za komentář.
1) Na nástroji pro hromadnou správu inzerátů pracujeme.

2) Co se týče zadávání nových knih, formulář se trochu minul účelem, protože lidé přes něj hromadně zadávají knihy, které již v databázi máme. Zřejmě zelené tlačítko "prodat knihy" v záhlaví je netáhne tolik, jako šedivé tlačítko "přidat titul do databáze" v zápatí. Možná tento formulář dočasně úplně zrušíme, než vymyslíme nějaké lepší řešení...

corell 14. 07. 2016 v 10:41
Taky si myslím, že by se nejprve měl vylepšit současný stav a chyby, než se zabývat dalším problémem. Kromě oprav a přidávání knih, jak je zmíněno v předchozích komentářích, nelze například reagovat na hodnocení kupujících. Jedna paní mi dala neutrální hodnocení. Posléze uznala sama, že chyba byla na její straně, nicméně mě zůstalo stigma nefér prodejce. A jak mám postupovat v případě, že kupující nechce potvrdit doručení knihy? Jak dostanu své peníze?

petrsobotka 14. 07. 2016 v 11:30
Dobrý den,

díky za Vaše připomínky. Portál neustále vylepšujeme, chápu, že někdy má daná inovace pro toho kterého člověka menší nebo větší užitek. Pro nás je teď prioritu podpořit prodeje a nová platební metoda na to má přímý vliv.

Co se týče potvrzování, kupující má max. 7 dní na potvrzení nebo reklamaci, pak se objednávka uzavře a peníze uvolní. Nebudete na ně čekat do nekonečna.

Petr Sobotka, TrhKnih.cz

dolby 18. 09. 2017 v 19:16
Dobrý den,
je možné zaplatit objednanou knihu přímo z účtu, který mám u vás?

petrsobotka 27. 10. 2017 v 10:39
Dobrý den, zatím ne, ale připravujeme i tuto možnost.

MikSir 11. 02. 2021 v 11:19
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jakým způsobem probíhá platby Bitcoinem, či jinými kryptoměnami?

xhorynax 28. 08. 2021 v 22:58
Zdravím. Zaujal mě dotaz z 18.9.2017, zda je možné zaplatit objednanou knihu přímo z účtu u vás. Zajímá mne, jak je tomu dnes. Již jste tuto možnost přidali?

cahous 25. 11. 2021 v 14:46
Dobrý den, nešlo by v budoucnu i bitcoinem vyplácet prodejce?

Galendel 06. 01. 2024 v 22:34
Zdravím, dotaz výše by mě také zajímal...výplata v BTC by byla fajn... zaroven neplanujete implementaci LN? on-chain transakce už stojí více než knihy které bych za ně chtěl pořídit

HonzaB81 10. 02. 2024 v 17:28
Dobrý den, aplikace v Google.play nejde instalovat, s vysvětlením, že byla vytvořena pro starší verzi systému Android. Nebylo by možné provést její aktualizaci?

Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.