Řazení poptávek a další chystané novinky - blog - Trh knih - online antikvariát

Řazení poptávek a další chystané novinky

Petr Sobotka / 28. 11. 2016

Náš portál se neustále vyvíjí, některé změny jsou více viditelné, jiné méně. Co jsme naposledy spustili a co chystáme se dozvíte v tomto článku.

Řazení poptávek

Jedna z věcí, se kterou jsme při založení našeho portálu v roce 2013 nepočítali, je způsob práce některých prodejců, kteří preferují možnost pravidelně projíždět poptávky a nabízet jen ty knihy, které někdo shání. Vyhovuje jim na tom velká úspěšnost nabídek. U knihy, kterou shání alespoň dva lidé, je pravděpodobnost že se kniha hned po nabídnutí prodá, dost vysoká.

Do konce listopadu 2016 bylo velmi těžké sledovat nové poptávky, protože na titulní straně byl náhodný výběr poptávaných knih a ve výpisu všech poptávek bylo potřeba skočit na poslední stránku, aby člověk viděl naposledy vložené poptávky. A tento výpis má normálně hodně přes tisíc stránek, protože poptávek evidujeme přes 40 000 na více než 20 000 různých knižních titulů.

Nyní lze výpis poptávek řadit od nejnovějších a navíc se nejnovější poptávky ukazují i na titulní straně. Doufáme, že se tak nejen usnadní práce „vyzobávačů“, ale snad se i zvýší šance, že poptávku uspokojí někdo náhodně kolemjdoucí.

řazení poptávek

Vnitřní změny

V průběhu podzimu děláme také mnoho vnitřních změn, které souvisí s plynulostí odbavování objednávek. Měsíčně totiž zprostředkujeme mezi jedním a dvěma tisíci obchodů a toto číslo plynule stoupá. Vnitřní úpravy sice uživatele neuvidí ve formě nějakých nových funkcí jako jsou tlačítka, výpisy atp., ale kupující i prodejci je mohou pocítit v průběhu podávání a vyřizování objednávek.

Takto se postupně posunujeme od ručního hlídání termínů plateb, odeslání a potvrzení zásilek k poloautomatickému a máme nakročeno na téměř plně automatizované hlídání termínů.

V blízké budoucnosti by se tak nemělo stát, že jako prodejce budete čekat více než týden na zaplacení objednávky, nemělo by se také stát, že potvrzení budeme po kupujících žádat až několik dní po doručení atp.

Blízká budoucnost

V nejbližší budoucnosti máme v plánu zavést možnost hromadných úprav inzerátů, půjde tak inzeráty najednou pozastavit, např. když jedete na dovolenou, nebo jim nastavit novou lokalitu osobního odběru.

Brzy by také mělo být možné nahrávání obrázků obalů tam, kde chybí.

Díky za vaši přízeň!

Petr Sobotka, provozovatel portálu

Komentáře


KamilM 05. 12. 2016 v 21:34
Novinky vítám, ale jako prodejce bych velmi ocenil, kdyby bylo možné zadávat knihy, které nejsou zde v databázi.
Mám hodně knih, které zde nemohu nabídnout a tím ani zde je prodávat.

AppleZenny 07. 12. 2016 v 18:18
Momentálně by se mi hodila možnost editovat podací číslo zásilky - nebo je viditelné jen odesílateli?

veliovio 01. 03. 2017 v 07:05
Též jsem pro funkční možnost přidávání knih do databáze. Několikrát jsem to učinil přes zdejší formulář, ale zjevně to nefunguje, knihy se nepřidají. Řazení poptávek od nejnovější je dobré, ale mnohem lepší a potřebnější by byla možnost sežadit poptávky od "nejvíce poptávaných" po "nejméně poptávané".

.... 02. 03. 2017 v 11:40
Dobrý den, na Trhu knih mi chybí možnost vyhledávat knihy nikoliv podle názvu nebo autora, ale podle kategorií - tak jak je to běžné v ostatních antikvariátech. Předpokladem je, aby prodávající už při zadávání knihy měl možnost zařadit knihu do některé kategorie (případně i podkategorie). To by velice usnadnilo vyhledávání těm kupujícím, kteří nehledají určitý konkrétní titul, ale zaměřují se na knihy svého oboru nebo oblasti zájmu. Tím by se celý proces prodeje stal funkčnějším, zrychlil a zefektivnil.
Také by bylo výborné (pro kupujícího) mít možnost si zobrazit všechny nabídky konkrétního prodávajícího, protože často se jedná o tematicky související tituly.
Pokud by se to podařilo, stal by se z této aplikace bez nadsázky nejlepší antikvariát.

tlapka 11. 03. 2017 v 17:36
Velmi podporuji návrh veliovio a kamilM(viz výše), aby bylo možné přidávat nabízené knihy, které nejsou ve Vaší databázi. Jsem si vědoma toho, že přidané knihy pomocí Vašeho formuláře postupně evidujete a přidáváte do seznamu, ale asi to nejde urychlit, je-li na tuto práci jen jeden člověk.

jabka 14. 03. 2017 v 07:00
Také jsem pro dodávat knihy, které nejsou v databázi nějak pružněji. Když jsem ji uložila, ukázalo se mi, že je odeslána ke schválení správci a to se asi nedá stíhat. Pro upozornění kupcům, kteří knihu poptávají stačí jen kliknout na NABÍDNOUT a nic se již nevyplňuje?

Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.