Spustili jsme štítky - blog - Trh knih - online antikvariát

Spustili jsme štítky

Petr Sobotka / 28. 03. 2018

Štítky nebo tagy znáte asi z mnoha webových platforem. Nyní jsou i na TrhuKnih!

Každá kniha může mít přiřazeno více různých štítků, např. román sci-fi a štítkování se může účastnit každý registrovaný uživatel.

Nejčastější štítky

Se štítky nezačínáme na nule – už zhruba deset tisíc knih je oštítkováno. Zkuste např. tato témata:

sci-fi detektivka fantasy historický román povídky napětí humor láska thriller dobrodružství historie román 2. světová válka poezie příroda pro děti Francie horor vztahy životopis Anglie román pro ženy pohádky zvířata psychologický román pro mládež


Ukázat všechny štítky


Štítkujte s námi

Našim cílem je udělat ze štítků plnohodnotný způsob procházení obsahu celého portálu. Pomozte nám a oštítkujte vámi nabízené knihy. Políčko pro přidání štítku je hned pod názvem knihy.

Jak přidat štítek

Smysl štítků

Účelem štítků přiřazených ke knize je, aby se čtenář dokázal rychle zorientovat, o čem kniha je. Ještě rychleji, než z anotace. Dále pak, aby mohl přejít na knihy s podobným tématem. Nedává smysl psát mnohaslovné štítky nebo do štítků přidávat jméno autora nebo dokonce název knihy - tyto informace již na stránce jsou.

Tým TrhKnih.cz

Komentáře


raymond 08. 04. 2018 v 08:44
Štítků už je hodně a špatně se v tom hledá. Bylo by dobré, aby byla možnost, řadit štítky podle abecedy.

petrsobotka 19. 04. 2018 v 16:16
Ve štítcích se dá vyhledávat pomocí všeobecného vyhledávání vlevo nahoře, řazení výpisu štítků podle abecedy připravíme. Díky za podnět.

Janui 10. 05. 2018 v 12:56
štítky se začínají zbytečně tematicky překrývat, často jsou to jen přehozená nebo jinak poskládaná slova, začíná to být opravdu nepřehledné, jinak je to ale moc dobrý nápad, jen to chce dát tomu nějaký řád.

zlato 11. 06. 2019 v 19:31
Uběhl rok od požadavku řazení štítků podle abecedy. Systém štítků jaký je dnes - jejich obrovské množství a divné řazení, vůbec k ničemu neslouží. Nedá se v to vůbec orientovat. Jaký má např. smysl štítek vražda?

zlato 12. 06. 2019 v 09:12
Struktura a názvy štítků by měly být ve Vaší režii. Měla by být vytvořena množina hlavních štítků, v počtu např. 10 až 15. Při pořizování knihy by se tato skupina zobrazila v řazení podle abecedy. Každá kniha by do nějaké hlavní skupiny patřila. Teprve po rozkliknutí tohoto hlavního štítku by se objevily další upřesňující štítky, které by měly mít smysluplné názvy a byly by též řazeny podle abecedy.

zlato 12. 06. 2019 v 11:56
Vytvořit skupinu hlavních štítků je opravdu velký oříšek. Nabízím aspoň nějaký návrh.
1. cestování
2. detektivka,thriller
3. dětské
4. duchovní
5. historické
6. jazyky,slovníky
7. naučné
8. poezie
9. pro mládež
10. příroda,zvířata
11. román
12. sci-fi,horor
13. sport
14. technické
15. učebnice

Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.