Vyhlašujeme nové obchodní podmínky - blog - Trh knih - online antikvariát

Vyhlašujeme nové obchodní podmínky

Petr Sobotka / 08. 03. 2018

Nemění se princip fungování TrhuKnih ani výše naší provize.

Náš portál je v provozu již pátým rokem a za tu dobu jsme nasbírali spoustu zkušeností s online prodejem knih. Původní obchodní podmínky tak již nepostačovaly, protože spoustu situací, které mohou nastat, vůbec neřešily.

Nové obchodní podmínky jsou platné okamžitě, tedy od 8. března 2018.

Přehled nejdůležitějších změn

  • Provozování portálu přebírá nově založená společnost TRHKNIH.CZ s.r.o.
  • Zaplacená objednávka knih provedená přes TrhKnih znamená explicitně uzavření Kupní smlouvy mezi prodávajícím a kupujícím.
  • Nakládání s penězi, které jsou u nás v úschově, je nově podrobně ošetřeno trojstrannou Smlouvou o úschově, která je součástí nových podmínek a je nedílnou součástí Kupní smlouvy při nakupování na TrhuKnih.
  • Prodejci jsou oprávněni nabízet pouze knihy, které jsou v době inzerování v jejich majetku a mají je bezprostředně fyzicky k dispozici.

Vše podstatné zůstává

  • Neměníme výši provize, ta zůstává již 3 roky stejná → 15 % (min. 11 Kč z každé prodané knihy).
  • Nezavádíme žádné nové poplatky.
  • Neměníme nakládání s osobními údaji. Stále platí, že osobní a kontaktní údaje neprodáváme ani neposkytujeme žádným třetím subjektům.

Plné znění

Nové znění obchodních podmínek naleznete v patičce v sekci Obchodní podmínky.

Obchodní podmínky ke stažení ve formátu PDF

Hodně úspěšných nákupů a prodejů zastřešených novými obchodními podmínkami přeje
Tým TrhKnih.cz

Komentáře


petrsobotka 14. 03. 2018 v 10:51
Ještě dodatek, upozorňujeme, že se změnou provozovatele se změnil i bankovní účet, na který přijímáme zálohy na objednávky. Nové číslo má tvar 240****300/2010. Banka zůstává Fio. Celé číslo je vždy uvedeno v přehledu objednávky zaslaném na email kupujícího.

mejlahlavsa 01. 05. 2020 v 17:41
11kč na knize prodané třeba za 15kč je pro prodejce zisk 4kč a při započtení obalových materiálů a času stráveným cestou na poštu/vystáním fronty je ve výsledku prodělěčným. To vyjde levněji knihu vyhodit do koše. :-(

alpacina 30. 07. 2020 v 09:59
Nedá mi to a už musím reagovat. Bylo by fajn někde výrazně uvést v podmínkách pro nakupující, že mají povinnost po vyzvednutí balíčku danou transakci ještě potvrdit zde. A ne že dopadnu tak, že se člověk snaží běžet s danou knihou co nejdřív na poštu (mnohdy pošlu sms, pokud je uveden mobil) a pak i týden dva čekat, než nakupující balíček vyzvedne a neustále dotyčného uhánět sms nebo emaily. A to vše kvůli pár korunám...

Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.