Jak naložit s inzeráty po dobu dovolené - blog - Trh knih - online antikvariát

Jak naložit s inzeráty po dobu dovolené

Petr Sobotka / 21. 06. 2021

Podaří-li se vám s očkovacím certifikátem opustit Českou republiku a letět k moři, nebo i když se chcete jen týden opalovat na chalupě v Česku, je dobré podle toho přizpůsobit vaši prodejní nabídku na TrhuKnih!

Krátká dovolená

Jedete-li pryč jen na týden nebo dva, nastavte si v sekci Nastavení dovolenou.

Zájemci o vaše knihy stále uvidí vaše inzeráty a budou je moci koupit, ale upozorníme je na předpokládané zdržení v doručení objednávek. Vy nepřijdete o žádné prodeje.

Jak upozornit na dovolenou

Tato funkce se hodí pro krátkodobé nepřítomnosti v maximální délce 14 dní.

Dovolenou můžete mít nastavenou i třeba na dva měsíce dopředu, zájemcům o vaše knihy začneme informaci zobrazovat v košíku až tři dny před začátkem dovolené v podobě štítku brzy dovolená.

Delší nepřítomnost

Pokud plánujete dlouhou dovolenou nebo si chcete dát na nějaký čas s prodejem knih pokoj a nepřijít o pracně naklikané inzeráty, bude se vám hodit druhá možnost.

V sekci Nabízím lze inzeráty pozastavit po celých stovkách.


Jak pozastavit inzeráty

Hlavním zaškrtávacím políčkem, na obrázku označeným číslem 2, jde označit všechny inzeráty na stránce a pak je všechny pozastavit.

Pozastavené inzeráty lze kdykoli obnovit.

Hezké knižní prázdniny přeje tým TrhKnih.cz

Komentáře


vladimir3043 24. 06. 2021 v 09:55
Dobrý nápad, ale bohužel jen pro drobné prodejce.
Pozastavit inzeráty na delší dobu po 100 kusech je sice fajn, ale pokud jich nabízíte např. 8.500 a více, je to už 85 stran a při obnovení musíte podnikat zase tu samou anabázi, takže ve finále 170. :-( Nej prodejce s 20.000 inzeráty a více už tímto předem pomalu lituji.
Víceméně to problém v těchto případech sice řeší, ale moc neusnadní = musíte před odjezdem na dovolenou a po ní u toho strávit poměrně dost času. Děsím se trochu toho, kdy to budu muset použít. Celé pozastavit by se to mohlo přece nějak dát několika kliknutími a to samé při obnovení. Moc prosím o zvážení, zda-li by na tom nešlo nějak zapracovat, aby celkové pozastavení a obnovení bylo jednodušší.

Kazimir 08. 07. 2021 v 17:41
Myslím, že by mohlo stačit zablokovat dočasně celého uživatele jako třídu i se všemi inzeráty. Ale to by za Vás asi musel udělat admin.
Na druhou stranu Trh knih měl asi sloužit spíše drobným uživatelům než antikvářům, i když chápu, že na nich zase nejvíc vydělá.
A hlavně si myslím, že je třeba řešit zejména to, aby v době dovolené prodejce automaticky nešlo nakupovat jeho knihy, a nikoli prodejce nutit, aby napřed zablokoval a na konci zase odblokoval knížky.
Ovšem v jednoduchosti je krása, takže si nemyslím, že se těmito parádičkami někdo bude zabývat - jak se už v minulosti ukázalo. Trh knih bude fungovat i bez vyřešení dovolených.

Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.