Vánoce na Trhu knih - dárky objednávejte do 14. prosince - blog - Trh knih - online antikvariát

Vánoce na Trhu knih - dárky objednávejte do 14. prosince

Petr Sobotka / 01. 12. 2022

Trh knih není klasický e-shop, ale online tržiště, kde zboží balí a odesílají jiní čtenáři. Nákup knižních dárků tak u nás není možné realizovat na poslední chvíli před Štědrým dnem.

V minulých letech se nám osvědčil princip stanovit poslední termín objednávání 10 dní před Štědrým dnem. TrhKnih funguje trochu jinak, než většina e-shopů - dodávky knih zajišťují jeho uživatelé ‐ čtenáři a doručení realizuje Česká pošta nebo Zásilkovna - proto nenechávejte objednávky na poslední chvíli. Knižní dárky objednejte a zaplaťte do středy 14. prosince!



Objednávky zadané po 14. prosinci s dopravou Českou poštou nebo Zásilkovnou téměř jistě nebude možné do Štědrého dne doručit a nepomůže tomu ani urgování prodávajícího! Nezapomínejte, že velká část prodejců má své občasné povolání a potřebují zpravidla několik málo dnů na to, aby objednávku odbavili.

Předem upozorňujeme, že pokud objednáte po 14. prosinci a kniha Vám nebude do Štědrého dne doručena, nebudeme tuto skutečnost moci přijmout jako důvod pro reklamaci.

Pro prodejce

Pro prodejce v prosinci bude platit, že příchozí objednávky ze dne 14. prosince musí vyřídit ve zkrácené lhůtě, aby byly nejpozději v pondělí 19. prosince odeslané.

Pokud nebude objednávka do pondělí 19. prosince odeslána, kupující má právo na odstoupení od nákupu a nabídneme mu vrácení peněz.

Přejeme všem klidné prožití letošních Vánoc!
Tým Trh knih

Komentáře


MirekBubenik 13. 12. 2022 v 18:06
Stojí to tu čím dál víc za guano. Kdyby už byla balíkovna, prodalo se v říjnu mraky knih. Kašlete na to a lidi už taky. Vymýšlíte blbosti místo funkčního serveru. Za těch 15% z prodaných knih by to tu už muselo být zlatý. Každý obchodník nejdřív investuje do vývoje a funkcí.

simknihy 15. 12. 2022 v 12:00
Myslím, že uzavření objednávek prakticky 10 dní před Vánocemi je hodně předčasné, předpokládám, že většina prodejců se snaží fungovat do poslední chvíle, stejně jako zasilatelské firmy. Po 14. totiž budou objednávky minimální, i když při dohodě a snaze by mohly fungovat klidně do 21. Nevím, možná mluvím jen za sebe, ale já to tak ze zkušenosti vidím. Klidné svátky!

ak1975 17. 12. 2022 v 17:00
A není to na dohodě, zda jsou obě strany ochotny domluvit se na doručení mezi svátky a Silvestem?

HelenHalasz 18. 12. 2022 v 21:45
Prosím, aby se do budoucna vyřešila možnost pro prodejce, a to možnosti jednoduchého obnovení 7 dnů blokované a nezaplacené knihy. Někdo blokuje 7 dní knihu, kniha se stáhne z nabídky, nezaplatí, inzerát propadne a to je vše. Člověk aby hledal, fotil a popisoval knihu nanovo. Nevím, proč by měl za nezaplacenou objednávku pykat prodejce, se zbytečně přidělanou prací.

Ales1 19. 12. 2022 v 08:02
Velká škoda, že v nabídce chybí Balíkovna, Velmi výhodná cena, když si někdo objedná větší množství knih. To může nalákat více kupujících.
A souhlasím s HelenHalasz ! Také se mi několikrát stalo, že někdo "zablokuje" knížku a po 7 dnech musím vše zadat znovu.

mf21 26. 12. 2022 v 20:40
Jsem také všemi deseti pro Balíkovnu. Mnohem pohodlnější, levnější a hlavně opravdu funkční. Bohužel Zásilkovna letos od půlky listopadu fungovala, jako když nefungovala. Některé zásilky ležely i více než týden na depech. To že v podstatě 3 týdny byla většina výdejních míst plná je také velmi příjemné.

vladimir3043 29. 12. 2022 v 09:53
O problému zrušených nezaplacených objednávek se už ví od začátku fungování TK, se zavedením obrázků se na to pak jen nabalil další. To, že se snažíte být precizní a do svého inzerátu pracně nafotíte několik obrázků, knihu si zvážíte, zadáte odpovídající poštovné, založíte a pak vám jí po čase někdo objedná a nezaplatí, je zde už poměrně častý jev. Za tím může být klidně i třeba konkurenční prodejce, aby vám ji na několik dní vyřadil z prodeje. Přijde vám i déle než za 7 dní jen strohé oznámení na email, že objednávka byla zrušena.
Hledat a fotit ji znovu je pro prodejce po vyřazení z nabídky následný trest. Nevím, kdo má zbytečný čas a chuť knihu znovu hledat jen extra kvůli novému přefocení. A i když si fotky u zrušené objednávky stáhnete a nahrajete do nového inzerátu znovu, zdvojí se vám tam navíc vodoznak trhuknih. Někdy dokonce i ztrojí, pokud se toto stane u stornované knihy vícekrát. A nejhorší je, když vám zruší objednávku s více např. i deseti knihami. To je pak pěkně k vzteku a navíc nikde pak už ani nezjistíte, jakou jste zadali u každé jednotlivé knihy váhu a poštovné.
Je to nedomyšlené a nikdo s tím nic nedělá. Zrušená objednávka by měla jít jednoduše obnovit i s původními fotkami, aby za nezrealizovanou objednávku kupujícím nebyl takto zbytečně trestán prodejce.
Anebo nezaplacená zůstat stále v nabídce prodejce v pevně stanovené sedmidenní rezervaci-blokaci (zablokovaná k dalšímu prodeji) jen než dojde k faktickému zaplacení. Pokud k zaplacení nedojde, hned osmý den z té rezervace následně vypadne a uvolní se tak automaticky znovu k dalšímu objednání-prodeji. Takto to už prodejce obtěžovat nijak nemusí.

Jinak chápu, že těm prodejcům, kteří zde na nějaké fotky pořád kašlou, je toto naprosto volné a nijak je to netrápí, ti tím vůbec nijak postiženi nejsou. Podle mě by měla být u nově zadaných inzerátů knih nad 300,-- Kč minimálně jedna fotka povinná. TK by tímto odpadlo řešení spousty zbytečných problémů a reklamací a ubylo by nespokojených kupujících. Pokud chce někdo vydělat, musí tomu obchodu taky asi něco obětovat a ne nabízet si zde knihy za tisícovky bez jediné reálné fotky jen s popisem "vyřazena z KF nebo dobrý stav". V roce 2023 by měla být prostě reálná fotka dražší knihy v inzerátu naprostý standart.

Kazimir 31. 12. 2022 v 16:01
Zdá se mi, že v dnešní době platebních karet a okamžitých převodů peněz je doba 7 dní k zaplacení částky galakticky dlouhá. Ledaže by někdo chtěl platit složenkou. Běžnému kupujícímu, který platí převodem offline, by měla bohatě stačit lhůta 48 hodin. Za mě je to námět na úpravu Obchodních podmínek. Zkrácení lhůty pro zaplacení na 3 dny, stejně tak potvrzení doručení nejvýše 3 dny. Kdo je nespokojen s dodanou knihou, sedne k internetu a reklamuje hned.

vladimir3043 19. 01. 2023 v 07:18
Kdyby jen týden, mám tu i nezaplacenou objednanou knihu z 6. 1. A dodnes jí stále nikdo z TK nezrušil. Vyblokovaná z prodeje už 13 dní. Jinak od února zdražuje ČP zde nejpoužívanější doporučené dopisy o 10,-- Kč.

Kazimir 20. 01. 2023 v 09:59
Pokud vážný zájemce platí knihu offline převodem tentýž den, přijde platba druhý den ráno, nejpozději po poledni. Pokud není objednávka ani po dvou dnech zaplacena, beru ji jako nezávaznou a vracím knihu do prodeje. Nehledě na to, že kniha se mezitím může prodat i jinudy než přes Trh knih. Zatím se mi nestalo, že by někdo zaplatil až sedmý den od objednání. Jedinou výjimkou byla kniha objednaná pro slovenského kupujícího, kde se dá pochopit, že přeprodávací formality trvaly nějaký čas.

Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.