Pražské knižní jaro - blog - Trh knih - online antikvariát

Pražské knižní jaro

Martin Skřivánek / 23. 05. 2015

Minulý týden byl minimálně pro pražské knihomoly opravdu perný. Knižní veletrh Svět knihy jste nejspíše zaregistrovali, ale co taková Noc literatury? Ne? Tak se pojďme podívat na obě akce.

Noc literatury

Již osmý ročník netradičního počinu proběhl minulou středu. Cílem této akce je přiblížit současnou evropskou románovou tvorbu široké veřejnosti. Ke čtení jsou zváni herci zvučných jmen. Na tomto ročníku jste se mohli potkat například s Ivanem Trojanem, Taťjanou Medveckou, Jiří Mádlem a dalšími. Nevšednost zážitku dokreslují místa, kde se akce koná. V Praze pořadatelé zvolili areál ČVUT a přilehlé podniky. Z vysokoškolské posluchárny jste tak mohli plynule přejít do prostředí kavárny a zase zpět.

Pokud jste letos Noc literatury nestihli, určitě si nenechte ujít příští rok. Stojí za to!

Pražské knižní jaro Pražské knižní jaro Pražské knižní jaro Pražské knižní jaro

Svět knihy

Veletrh Svět knihy je monumentální akcí pro všechny české knižní domy. Návštěvník ale trpí. Pokud nejste nadšený čtenář a nejdete si pro stoh knih za veletržní ceny, nebo vás nezajímá program spojený s hostující zemí, nejspíše jste odcházeli zklamáni. Ve vydýchaných sálech holešovického výstaviště narazíte na knihy, vydavatelství, knihkupectví a další knihy. Po hodině bloudění mezi stánky vám ale smysl celého počinu nebude o nic zřejmější. Samozřejmě, doprovodný program prezentoval aktuální literární dění, jenže expozice veletrhu tím nebyla nijak dotčena. Kromě velkých knižních domů jste se téměř neměli šanci dozvědět o nových projektech, které v našem knižním revíru vznikají (a nemluvím jen o Trhknih). A přínos festivalu? Kromě nákupu knih, které nechcete?

Jestli jste na Svět knihy ještě nezavítali, napravte to příští rok. A udělejte si názor sami.

Pražské knižní jaro

Komentáře

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.