100 000 knih - blog - Trh knih - online antikvariát

100 000 knih

Petr Sobotka / 01. 01. 2020

V uplynulém roce 2019 jsme pomohli prodat více než sto tisíc knih.

Překročení této magické hranice je pro nás vstupenkou do TOP 3 největších prodejců antikvárních knih v České republice! 100 000 knih jsou asi tři lodní kontejnery plné knih, i když představa nabírání knih jeřábem bude mnoha našim uživatelům ježit vlasy na hlavě. Kdybyste takové množství poskládali do jediné poličky, měla by šířku přes 2 kilometry.

Kvantita ovšem není vše

Uvedené číslo je příliš zjednodušující perspektiva našeho růstu. Podstatně více nám záleží na úrovni naší služby, která stojí na kvalitě nabízených a dodaných knih.

Co chystáme dál

V nadcházejícím roce 2020 proto připravujeme mnoho užitečných změn. Ale nemusíte se bát revoluce - jsme přátelé postupného přibližování se k ideálu. Naše největší úsilí povede k vylepšení inzertních možností: vkládání fotek reálného stavu knih. Dále nové možnosti dohodnout se na podrobnostech obchodu ještě před zaplacením. V neposlední řadě často žádané podrobnější specifikace lokalit osobních odběrů.

Velkým úkolem TrhuKnih je také pomoci prodejcům oddělit zrno od plev a poradit jim, které knihy vůbec neinzerovat. I na této funkcionalitě pracujeme.

Náš dík patří především vám

Trhknih.cz představuje pouze prodejní platformu. Skutečnou hodnotu tvoří jeho uživatelé: poctiví a spolehliví prodejci a na druhé straně věrní čtenáři. Proto děkujeme vám, že jste se podíleli na rozvoji TrhuKnih a věříme, že s námi půjdete i nadále cestou za postupnou kultivací českého trhu s bazarovými knihami.

Úspěšný rok 2020 Vám přeje celý tým TrhuKnih!
Petr Sobotka, Věra Hudečková a Anna Lehmanová

Komentáře


poutnik 07. 01. 2020 v 13:56
To co chystáte dál je sice hezké a rozhodně díky za to, ale jsou to jen kosmetické úpravy. Viděl mnoho lepších věcí, na kterých by se dalo pracovat. Třeba možnost prodeje/nákupu audioknih, zahraničních knih, svázaných ročníků časopisů, komiksů (českých i zahraničních) a také knih, které nemají ISBN (jako třeba různé samizdatové věci).

Irrrie 08. 01. 2020 v 16:51
Moc bych prosila o zvážení zavedení sekce cizojazyčných knih - v angličtině, němčině a francouzštině..

sponge5 08. 01. 2020 v 18:43
Rozhodně souhlasím s Irrrie; spoustu knih, které vyhlížím, chci v originále.

mf21 08. 01. 2020 v 22:36
Věřím že hodně prodejců by ocenilo cizojazyčné kousky, protože bohužel jsou absolutně neprodejné. Mám více než 300 knih v němčině, angličtině, francouzštině, nizozemštině a jsou to převážně knihy autorů jako King, Rowlingová, Scarrow, E L James, biografie slavných sportovců a herců, vědců, odborné knihy... prostě celkem slušný materiál a přes veškerou snahu se mi je nedaří prodat ani za pár kováků. Vyzkoušeny snad všechny prodejní platformy a ze 300 kusů se za rok prodalo 8! Vynaložená energie a peníze za databázi cizojazyčných knih by se nikdy nevrátila.

jonnysek 10. 01. 2020 v 13:15
co přidat gramofonové desky ?

poutnik 14. 01. 2020 v 07:38
Možná to mf21 vidíš trochu zkresleně. Zahraniční knihy jsi moc neprodával, protože jsi je neprodával tady. :-) U mě to ani u českých knih to nebylo moc valné, dokud jsem nezačal prodávat a kupovat. Prodal jsem tu mnohem víc než jinde a současně i nakoupil víc než jinde. Protože jinde se ke mně nabídky moc nedostaly.

JR_da_Boss 14. 01. 2020 v 11:07
Zajímavé novinky :-)
Dohodnout se na podrobnostech obchodu před zaplacením určitě beru. Stejně jako specifikaci lokalit.
U fotek to vidím smíšeně, určitě to povede k větším upřesnění stavu, aby pak nebyli znevýhodněni ti, kteří tam fotky nemají a vzhledem k velkému počtu nabídek by jim focení zabralo moc práce...
Z toho co zde zmiňovali uživatelé, tak cizojazyčné literatuře bych se taky nebránil :-)
Za sebe bych pak uvítal třeba vyhledávání podle ISBN, rychlejší přidání uživatelem vložených nových knih a možnost nějak slučovat vydání (že by to např. uživatel celé sám naklikal a admin jen zkontroloval, mohlo by to být rychlejší než vše vypisovat ve formuláři Nahlásit chybu).
Za mě ale každopádně s portálem spokojenost, díky :-)

Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.