Kniha Dějiny jídla ve 100 receptech - Trh knih - online antikvariát
Moje hodnocení
Zatím nikdo nehodnotil
nakladatel Argo
rok vydání 2014
vydání 1.
jazyk česky
stran 360
rozměry 182x257
ISBN 978-80-257-1184-2

Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby, a jejich prostřednictvím nahlédl dějiny člověka a jeho kultury. Materiál čerpá z klasických kuchařských knih všech dob, ale pozoruhodné zmínky o jídle nachází v klínospisných tabulkách, egyptských hieroglyfech, severských ságách či antických památkách. Dojde na slavné gurmerty, jako byl Brillat-Savarin, i kuchaře, k nimž patřila slavná Julie Childová. Zmiňují se proslulé pokrmy, jako třeba vejce Benenedick nebo boeuf bourgignon, i jídla typická pro různé regionální kuchyně. Vše doprovází bohatý ilustrační materiál.


Prodám tuto knihu

Tuto knihu nabízí

Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat

Prodávající
Lokalita
Foto
Cena
(163)
Brno-město
150 Kč

stav: zadní desky a přebal poškozeny černou fixou, jinak je kniha bez vad a opotřebení

kniha 150 Kč
Česká pošta (doporučená zásilka)  94 Kč
Zásilkovna  79 Kč
Balíkovna  79 Kč
osobní předání – Brno-město (Brno, okr. Brno-město)  0 Kč

Sháním tuto knihu

Tuto knihu shání 3 uživatelé

Pokud ji vlastníte, můžete jim ji nabídnout.

Sháním tuto knihu

Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.

Pokud sháníte více knih, doporučujeme se nejdříve zaregistrovat. Je to zdarma.

Historie prodejů

Toto vydání se u nás v minulosti prodalo 7krát.

Komentáře

Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.

Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.

Nahlásit chybu u této knihy

Nahlásit chybu u této knihy