Eloy Fernández C., Iva Viehmannová a kolektiv
| rok vydání | 2010 | ||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| vydání | 1. vyd. | ||||||||||||
                                Zobrazit více
  | 
                        |||||||||||||
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
Pokud knihu vlastníte, můžete ji nabídnout.
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
(reklama)
Jakon, topinambur a stevie jsou u nás méně známé plodiny. Je to určitě škoda, protože je prokázáno, že jsou vhodnou potravinou pro diabetiky, a těch u nás každým rokem přibývá. Zajímavé jsou ale také pro ty z nás, kdo dbají na správnou výživu. Ačkoliv pocházejí z daleké Jižní Ameriky, v klimatických podmínkách České republiky je lze pěstovat vcelku snadno. Čekanku naopak znali jako léčivou bylinu již naši předkové a používali ji rovněž jako náhražku kávy. Čekankové puky jsou i dnes vítanou přísadou do salátů.Z knížky se čtenář dozví konkrétní údaje o látkách v těchto rostlinách obsažených a o způsobu použití jednotlivých rostlin pro diabetiky. Podstatná část knihy je pak věnována otázkám množení, pěstování, skladování a především možnostem zpracování sladkého jakonu a ostatních uvedených druhů, které se mohou vařit, dusit, upravit sušením ve formě křížal nebo chipsů, připravit jako sladká šťáva či jíst prostě jen tak - syrové.
Přidejte svou recenzi a pomozte dalším čtenářům
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.
								
													
	
	
				
	
								
				
				
				
				
					
(reklama)