rok vydání | 2019 | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
vydání | 3. | ||||||||
Zobrazit více
|
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
Pokud knihu vlastníte, můžete ji nabídnout.
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
(reklama)
Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu přes porážení a bourání až k masné výrobě. Nauka vyšla poprvé zřejmě v roce 1936, podruhé v roce 1937 či 1938. Nejen učňům a tovaryšům, ale i mistrům uzenářům byl určen Tašlův Receptář. Autor v něm uvedl 50 receptur charakteristických dobových masných výrobků, přičemž použil zcela unikátní grafické zpracování receptů. První vydání vyšlo v roce 1935 či 1936, druhé v roce 1939. Životopis Josefa Tašla i historii celé rodiny sepsal a rodokmen nakreslil pan Vladimír Groš, sochař, znalec historie Veselí nad Moravou a sběratel místopisných artefaktů. Z jeho archivu pocházejí veškeré dokumenty a fotografie v knize otištěné.
Prodáno 2krát.
Přidejte svou recenzi a pomozte dalším čtenářům
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.
(reklama)