| rok vydání | 2017 | ||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Zobrazit více
|
|||||||||
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
Pokud knihu vlastníte, můžete ji nabídnout.
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
(reklama)
Praktická příruční kniha pro uzenáře „Výroba jemného uzenářského zboží“, kterou sestavil Rudolf Řehák, vyšla poprvé v roce 1910, ještě před Velkou válkou. Dnešní výrobce i konzument si pod označením „jemné zboží“ představí nejspíše jemně mělněné masné výrobky bez vložky jako párky, junior či lyonský salám. Za časů Řehákových však jemné zboží – to bylo zboží 1a neboli prima kvality, zboží lahůdkové, delikatesní, výrobky obzvláště vytříbené chuti, vůně i konzistence, vhodné nejenom k zahnání hladu, ale i na slavnostní tabuli, zkrátka a dobře zboží fajnové. Rudolf Řehák ve své knize shromáždil receptury takovýchto výrobků nejen českých a moravských, ale i rakouských, maďarských, italských, německých, francouzských, polských, holandských, bulharských, švýcarských, duryňských, saských a ruských. Vybral nejzajímavější druhy z evropského uzenářského sortimentu a nabídl je českým výrobcům. V knize je vše různými druhy párků počínaje, přes měkké salámy, vařené zboží, výrobky z kusových mas až po trvanlivé salámy a fermentovaná masa. Vše od tehdy v Čechách oblíbené lidové střevní uzenky „andulky“ až po medvědí salám, neboť autor dovozuje, že je nehospodárné zpracovávat z na trhu se v zimě běžně vyskytujících zmrazených medvědů pouze tlapy.
Prodáno 4krát.
Přidejte svou recenzi a pomozte dalším čtenářům
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.
Děkujeme, váš podnět byl předán správcům databáze.
(reklama)