nakladatel | Argo |
---|---|
rok vydání | 2014 |
vydání | 2. |
jazyk | česky |
stran | 192 |
rozměry | 148x210 |
ISBN | 978-80-257-1076-0 |
Peter Mayle až v dospělém věku zjistil, že jídlo může přinášet potěšení, a k tomuto velkolepému gastronomickému objevu dospěl ve Francii, v zemi tisíce a jedné chutě. Není pochyb, že jsou Francouzi na svou gastronomii pyšní. Jelikož jim došlo, že pravidla kriketu pravděpodobně nikdy tak docela nepochopí, specializovali se na jiný druh sportu: degustaci. V žádné jiné zemi na světě lidé nevyvíjejí tolik energie, aby uspokojili své chuťové pohárky a žaludek. Ale jakmile na tomto úsilí ulpí zaostřený zrak britského spisovatele, vznikne pořádně kořeněný a notnou dávkou humoru zasypaný pokrm, určený k okamžité konzumaci. Jak by se ostatně dalo vážně pohlížet na volbu Miss Grenouille – neboli Miss Žába, na mši slouženou za lanýže, nebo na čestný titul chevalier du fromage, tedy sýrový rytíř? V půvabném kulinářském cestopisu autor, vyzbrojený nožem, vidličkou a vývrtkou, zavádí čtenáře do všech koutů Francie, doprovodí je na vyhlášený trh se šneky, s karnevalovým maratonem proběhne proslulou vinařskou oblastí Médoc, načichá se omamných sýrových vůní nebo ohodnotí chuť těch nejlepších kohoutků na světě.
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
stav: velmi dobrý
kniha | 80 Kč |
Česká pošta (doporučená zásilka) | 90 Kč |
Zásilkovna | 79 Kč |
Balíkovna | 75 Kč |
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
Toto vydání se u nás v minulosti prodalo 2krát.
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.