jazyk | česky | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
rok vydání | 2016 | ||||||||
vydání | 1. | ||||||||
Zobrazit více
|
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
(reklama)
Chronickou podvýživou trpí osm set milionů lidí a alespoň po určité období v roce trpí podvýživou celá jedna miliarda. Na hlad umírá více lidí než na AIDS, malárii a tuberkulózu dohromady. Citelný nedostatek potravin ve větších geografických oblastech vede k růstu cen, politické nestabilitě, válečným konfliktům a migracím. Množství zemědělské půdy na Zemi je omezené, a tak je možné zvyšovat produkci potravin spíše vyššími výnosy plodin. Zamyšlení nad významem genetiky v této oblasti je zvláště příhodné v tomto roce a na území tohoto státu. Vždyť zakladatelem vědního oboru, který zasahuje do všech oblastí biologie i do lékařské praxe, nebyl nikdo jiný než Gregor Johann Mendel, mnich a později opat kláštera augustiniánů v Brně, který se narodil na malém statku na severní Moravě a který první roky vysokoškolských studií absolvoval v Olomouci. V letošním roce slavíme 150 let od zveřejnění jeho výsledků v písemné podobě. Ve své době tato publikace vyvolala jen malou pozornost, ale právě tehdy se zrodil obor, který se i přes historii čítající patnáct desítek let stále bouřlivě rozvíjí a nepřestává překvapovat novými objevy.
Přidejte svou recenzi a pomozte dalším čtenářům
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.
(reklama)